fbpx
  • Wasgoed
  • De afwas
  • Oppervlakken
  • Frosch helpt je bij het ontcijferen van de etiketten

frosch bullet 1Je kinderen waren vandaag in een creatieve bui en hebben voor jou prachtige kunstwerken gemaakt... en dat zie je ook aan hun t-shirts! Blijf rustig, Frosch staat klaar om je te helpen!

Frosch astuce soin du lingeEen goede raad van Frosch:

Bevochtig een schone spons met wasmiddel en wrijf over de vlekken, beginnend aan de buitenkant van elke vlek. Leg de kledingstukken dan een half uurtje opzij, daarna kun je ze spoelen en in de wasmachine leggen.

Een duurzaam idee:

Alvorens het wasgoed in de wasmachine te leggen:  verdun wat wasmiddel met koud water en wrijf daarmee over de vuile oppervlakken. Was daarna in de machine op een zo laag mogelijke temperatuur.

frosch Lessive liquide Apple Extracts 1500 ml

Frosch beveelt aan:

Het vloeibare geconcentreerde wasmiddel Apple Extracts is, dankzij zijn samenstelling met enzymen, een zeer efficiënte ontvlekker. Het helpt je om alle soorten vlekken te verwijderen! Zo zullen de t-shirts van je kinderen er als nieuw uitzien.

 

frosch bullet 2Sommige stoffen moeten met de hand worden gewassen omdat ze te delicaat zijn voor in het wasmachine. Is het dan wel mogelijk om even efficiënt met de hand als met de machine te wassen?

Frosch astuce soin du linge

Maak je geen zorgen,  Frosch heeft enkele goede tips om perfect met de hand te wassen!

Een goede raad van Frosch:

Dompel het wasgoed onder in water vermengd met wasmiddel en dit gedurende ongeveer 15 minuten. Wrijf daarna goed over de vuile plekken. Spoel verschillende keren af, tot alle vlekken verdwenen zijn.

Een duurzaam idee:

Met koud of lauw water was je even efficiënt als met warm water. Gebruik altijd de dosis die op de verpakking aangegeven is.  Het is niet nodig om veel schuim te hebben, verdun dan ook het product zoals het hoort.

Frosch Vloeibaar wasmiddel Aloe Vera 1500 ml

Frosch beveelt aan:

Frosch Wasmiddel met Aloe Vera is huidvriendelijk, zijn hypoallergene formule beschermt het wasgoed maar ook je huid. Het heeft een natuurlijk efficiënte werking dankzij de samenstelling op basis van tensiden van plantaardige oorsprong. Zo straalt je handwas even mooi als het textiel dat uit de machine komt.

frosch bullet 1Je houdt van koken, maar die vlekken die ingebakken zijn op de bodem van je kookpotten, die ben je meer dan beu? Geen probleem, Frosch heeft de oplossing voor jou!

Frosch astuce vaisselle 1 Een goede raad van Frosch:

Giet eerst een beetje onverdund product op de bodem van de kookpot. Schuur dan over de bodem en de zijkanten met een aangepaste borstel. Daarna kun je de binnenkant afspoelen en de buitenkant van de pot afwassen.

Een duurzaam idee:

We raden je aan om het overgebleven afwaswater te benutten. Dompel de kookpot onder in lauw water met afwasmiddel en dit gedurende een hele nacht, indien nodig. Daarna kunnen ingebakken en hardnekkige vlekken veel vlotter worden verwijderd.

Frosch Geconcentreerd afwasmiddel Raspberry Vinegar 500 ml

Frosch beveelt aan

Het vloeibare geconcentreerd afwasmiddel Frosch Raspberry Vinegar: je hoeft maar  weinig te  gebruiken voor een propere vaat! Bovendien heeft azijn een extra ontkalkende werking zodat ook de glazen glanzend worden in één handomdraai.

 

frosch bullet 2

Je hebt thuis vrienden uitgenodigd voor een diner en op het einde van de avond sta je daar voor een flinke berg afwas. Gelukkig heeft Frosch enkele nuttige tips voor jou!

Frosch astuce vaisselle 2Een goede raad van Frosch:

Laat je gevulde vaatwasser nog de avond zelf draaien! Zo vermijd je dat de vlekken zich vastzetten.

Een duurzaam idee:

Vul de vaatwasser helemaal en laat hem zonder voorprogramma draaien en zonder de aanbevolen dosis afwasmiddel te overschrijden. Zo bespaar je energie en vervuil je minder water.

Frosch Vaatwastabletten All in one Bicarbonate 30 stuks

Frosch beveelt aan:

Frosch Vaatwastabletten All-in-1: dankzij de formule met bicarbonaat zal de vaat schitteren en dit zonder fosfaten!

frosch bullet 1Roestplekken op de rand van je wastafel? Geen probleem, Frosch is daar om je te helpen!

Frosch astuce surfaces 1 Een goede raad van Frosch:

Besprenkel de vlek met je reinigingsproduct en laat hem even inwerken. Daarna kun je de vlek met een schuurspons verwijderen.

Een duurzaam idee:

Wacht even voor je sponzen en producten bovenhaalt. Besprenkel eerst de vlek met citroensap en strooi er wat fijn keukenzout over. Wacht een dertigtal minuutjes.

Frosch Allesreiniger Green Lemon 1 l

Frosch beveelt aan:

Frosch Allesreiniger Green Lemon. Met dit product reinig je op een grondige manier en verwijder je zonder veel moeite de meest hardnekkige vlekken.

 

frosch bullet 2Ben je de hand- en vingerafdrukken van je kinderen op de ramen beu gezien? Frosch helpt je ze te doen verdwijnen in een handomdraai!

Frosch astuce surfaces 2Een goede raad van Frosch:

Bestuif het product rechtstreeks op het oppervlak, om het daarna schoon te maken met een droog doekje. 

Een duurzaam idee:

Gebruik bij voorkeur producten op basis van alcohol of azijn en kies de juiste dosis ! Zo zal je altijd propere en glanzende ramen hebben, en zonder strepen!

Frosch Ruitenreiniger Alcohol spray 500ml

Frosch beveelt aan:

Frosch Ruitenreiniger met Alcohol, dit product verwijdert alle vlekken en doet elk oppervlak schitteren.

De wassymbolen op de etiketten van je kledingstukken spelen een belangrijke rol want ze geven je nuttige aanwijzingen om je textiel met zorg te behandelen. Frosch helpt je bij het ontcijferen van deze symbolen.

De wassymbolen

Peut-être lavé à l'eau
Textiel mag in water worden gewassen, chemisch reinigen is niet nodig.
Nettoyage à sec uniquement
Textiel mag niet met water worden gewassen, chemisch reinigen is dus vereist.
Lavage machine à 30°
Textiel mag in de wasmachine worden gewassen met een maximale temperatuur van 30°. 
Utiliser un programme doux
Een doorlopende streep onder dit symbool betekent dat je een licht programma (fijne was) moet kiezen.
Utliser un programme délicat
Een onderbroken streep onder dit symbool betekent dat je een programma voor delicate was moet kiezen om het wasgoed te beschermen.
Lavage très modéré
Een dubbele streep onder dit symbool betekent dat het aangeraden is om een zeer licht wasprogramma te kiezen met extra gereduceerde mechanische behandeling.
Lavage à la main uniquement
Enkel met de hand te wassen.
Supporte le blanchiment par chlore, javel ou oxygène
Textiel waarvoor chloor(water)- en zuurstofbleek toegestaan zijn. Let op, indien het symbool doorstreept is, betekent dit dat het textiel niet mag worden gebleekt.

Symbolen voor het drogen

Séchage en machine
Drogen in een droogkast is toegelaten. Eén punt in dit symbool betekent drogen op lagere temperatuur.  Een dubbel punt betekent dat je op normale temperatuur mag drogen.
Séchage machine déconseillé
Het doorstreepte symbool betekent dat het gebruik van een droogkast is afgeraden.
Essorage uniquement
Textiel mag in een droogtrommel worden gecentrifugeerd, maar het einde van het droogproces moet op natuurlijke wijze gebeuren.
Sécher à l'air libre uniquement
Drogen in open lucht is aanbevolen en om vervorming van het textiel tegen te gaan, wordt aangeraden om het bij voorkeur plat te laten drogen.
Séchage à l'ombre conseillé
Drogen in de schaduw is aanbevolen.
Nettoyage à sec
Chemische reiniging is aanbevolen.

Symbolen voor het strijken

Ne peut être repassé
Het doorstreepte symbool betekent dat het textiel niet mag worden gestreken.
Repassage à 110°
Matig strijken op een lage temperatuur van maximum 110°.
Repassage à 150°
Strijken op een temperatuur van maximum 150°.
Repassage à 210°
Warm strijken op een temperatuur van 210°.

Gevarensymbolen op producten

Frosch helpt je bij het ontcijferen van de symbolen die waarschuwen voor het gevaar van bepaalde producten, zowel voor het milieu als voor je eigen gezondheid en veiligheid. We herinneren er wel aan deze symbolen op geen enkel product van Frosch aanwezig zijn.

symbole inflammable
Ontvlambare stoffen: het product nooit gebruiken in de nabijheid van vuur of een vlam. Vermijd ook vonken in de omgeving.
symbole corrosif
Corrosieve stoffen: vermijd elke vorm van contact met huid of ogen tijdens het gebruik van dit type van producten. Draag ook handschoenen en indien er toch  contact is geweest: onmiddellijk en voldoende afspoelen.