Blog

De badkamerreiniger van Frosch nu gecertificeerd met het "Indoor Pure Air" label

Gevallen van astma, allergieën en aandoeningen van de luchtwegen komen steeds vaker voor. Een van de belangrijkste oorzaken van de luchtvervuiling binnenshuis is de aanwezigheid van meer dan 500 vervuilende stoffen. Ook bepaalde giftige schoonmaakmiddelen kunnen de luchtkwaliteit beïnvloeden. Als gevolg van al deze stoffen, is binnenshuis de lucht vaak 8 keer meer vervuild dan de buitenlucht. Daarom is het belangrijk om voor de juiste reinigingsproducten voor je huis te kiezen.

In België besteden we gemiddeld meer dan 4 uur per week in de badkamer; vandaar belangrijk om een gezonde lucht in te ademen in je favoriete kamer!

Goed nieuws, met Frosch loop je zeker geen risico, de zuiverheid van zijn badkamerreiniger Lemon is nu wederom bewezen.

Lees meer...

Plastic hoort niet thuis in de zee

plastic-thuis-zee-frosch

Zoals u wellicht al gehoord heeft, is op dit moment de vervuiling van de zee door plastic een serieus probleem. De Ellen MacArthur stichting heeft berekend dat de vervuiling door plastic zal verviervoudigen op lange termijn. De teller staat vandaag al op 150 miljoen ton in de zee. Het vooruitzicht is dat in 2050, het gewicht van plastic groter zal zijn dan het gewicht van al de vissen in de zee.

Lees meer...

Een ambitieus programma om palmolie te vervangen door plantaardige oppervlakteactieve stoffen van Europese oorsprong !

Een ambitieus programma om palmolie te vervangen door plantaardige oppervlakteactieve stoffen van Europese oorsprong !

Oppervlakteactieve stoffen: duurzaam of niet?

Om vuil en vlekken efficiënt te verwijderen, bevatten onderhoudsproducten oppervlakteactieve stoffen die ook wel was- of reinigingsstoffen genoemd worden. Een voorbeeld van een oppervlakteactieve stof die we allemaal kennen? Zeep, ideaal om huid en textiel te wassen.

Lees meer...